Programma Taptoe Haarlemmermeer 2021

Vooralsnog wordt deze taptoe éénmalig georganiseerd. Mis hem dus niet. 

Programma
Taptoe Haarlemmermeer 2021

(Planning) 
19.00 uur : Voorprogramma
19.30 uur : Hoofdprogramma

Zodra er meer bekend is zullen wij dat hier publiceren.

Programma van de geannuleerde

Taptoe Haarlemmermeer 2020

(Planning)
18.30 uur: Opent onze Burgemeester Mw. M. Schuurmans-Wijdeven de taptoe, die 20 jaar weggeweest is uit Hoofddorp. En na de openingsfanfare verzorgd door van drumfanfare TTH uit Hazerswoude, gaan we echt los en zullen de bijna 400 muzikanten hun 'beste beentje voorzetten' om de bezoekers een fantastische avond te bezorgen.
In willekeurige volgorde treden op:

U kunt niet alleen genieten van een serie geweldige optredens, maar wij denken dat de diversiteit aan bands, een extra dimensie aan deze taptoe zal geven. Om uw aandacht vast te kunnen houden, zullen de diverse optre-dens elkaar in hoog tempo opvolgen. Voordat u er erg in heeft, is daar dan rond 21.30 uur, de grote finale. 
Wij weten zeker dat u met volle teugen gaat genieten van al die bijzonder optredens.

Voorprogramma (planning):

17.00 uur: De enige muziekvereniging die Hoofddorp rijk is, Harmonie Excelsior, gaat het voorprogramma invullen, samen met de entertainmentband Rauwsdouwers. 

De Flash Mob (misschien wel de grootste van NL) zal plaats vinden tijdens het laatste deel van het middagprogramma.
Voor meer info hierover: www.mhem.nl


Finale

De nummers in de finale zullen in het teken staan van 'samenspel'.  Niet alleen door de deelnemers van de taptoe, maar ook nog twee gastoptredens van een regionale club die het nummer 'Valero' samen met Damiate Band zal spelen. En ook Hoofddorp's trots gaat iets samen doen met Saendistrict, de Pipe&Drumsband uit Assendelft. Wij ver-wachten spektakel in diverse opzichten.  

TTH - Hazerswoude

Deze drumfanfare zal hun nieuwe show brengen, genaamd 'Alleen op de wereld' naar het gelijknamige boek van Hector Malot. Sinds 1981 organiseren zij hun eigen taptoe, waaraan al vele topbands hebben deelgenomen in de afgelopen 38 jaar en daardoor worden zij zelf ook heel regelmatig op taptoe's door het gehele land uitgenodigd. Volgend jaar gaan zij hun 50-jarig jubileum vieren, dat zal gepaard gaan met de nodige festiviteiten. Wij zijn blij ze erbij te hebben in Hoofddorp.

Website

Da Capo - Lisse

Deze lokale formatie hebben we al even kunnen zien en horen op Koninginnedag 2018 in Hoofddorp (Floriande) en tijdens de 62e MdM in Haarlem het afgelopen jaar. Zij hebben even een dip gekend, maar zijn weer helemaal terug en zullen ons een primeur brengen in de vorm van een compleet nieuwe show. Met een zeer goed draaiende jeugdband, de opleidingschool voor de grote band, is de toekomst van Show-en Marchingband DaCapo verzekert.
Website

Jong Adest Musica - Sassenheim

'Wie de jeugd heeft heeft de toekomst' luidt het gezegde. Daarom presenteren wij meerdere jeugdbands. Jong Adest Musica is er één van en is het opleidingsorkest voor het wereldberoemde senioren-orkest uit de Bollenstreek. De jeugdband bestaat inmiddels 52 jaar. Ze verschijnen in Hoofddorp in een splinternieuw uniform. Zij werden 3e op de Nederlandse kampioenschappen in de categorie Show afgelopen juni in Huizen. 

VMTKV - Harskamp  (nog onzeker!)

Dit orkest bestaat uit oud-militairen die gedurende het jaar vele malen optreden op allerlei burger- en militaire evenementen door het gehele land. De oorsprong is terug te voeren naar april 1946.
Deze samenstelling bestaat komende 24 juni, 5 jaar. Het is nog niet bekend of zij in het 'dageljiks tenue' of de 'battle-dress' zullen verschijnen in Hoofddorp.
Website

Jubal - Dordrecht

Jubal is een zeer bekende naam in de Drumcorpswereld. Drum&Buglecorps Jubal is 5-voudig europeeskampioen en oranje is al jaren hun clubkleur. De 65 leden van deze welgeziene gast op taptoe's en optochten door heel Europa, brengen een wervelende show met een verhaal. Jubal is inmiddels zo'n 109 jaar oud en nog steeds springlevend met een uitermate goed gevulde agenda.  
Website

Saendristrict - Assendelft

Saendistrict Pipes & Drums brengt met doedelzakken en kilts de Schotse traditie naar Hoofddorp. Het banduniform is samengesteld uit het Schots 'semi formal/day wear'-tenue, dat met liefde is samengesteld. Sinds hun oprichting in 2004 treden zij regelmatig op door het hele land en vallen regelmatig in de prijzen op de
(inter-)nationale kampioenschappen.  
Website 

Jong K&G - Leiden

Afgelopen juni (2019) werden zij nationaal kampioen in de categorie 'Show' in Huizen. Deze gerenomeerde jeugdband is opgericht in april 1954 en bestaat momenteel uit een dikke dertig muzikantjes in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Zij treden op tijdens taptoes, corso's en geven ook regelmatig een concert. Zij gingen inmiddels vier maal naar Oxford om muzikale kunsten aan de andere kant vn de Noordzee te veronen. Dit toonaangevende jeugdorkest is een welgeziene gast op allerlei muziekevenementen.
In 2001 behaalde zij de hoogste internationale onderscheiding bij de marswedsrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.
Website

Edelweiss - Heerlen

Jachthoorn-en trompetterkorps Edelweiss was vorig jaar septem-ber de enige burgermuziekvereniging die 4 dagen achter elkaar op mocht treden tijdens de militairgerichte Nationale Taptoe 2019 in Ahoy Rotterdam. Dat is iets waarop je als vereniging trots mag zijn. De 55 leden van dit korps brengen een instrumenten-bezettingsstijl die wij in deze regio kennen van de 60/70'er jaren.
Een stukje nostalgie en dat geldt ook voor de marsen die zij ten gehore brengen, lekker traditioneel maar zeker niet oubolig.
Wij zijn heel erg blij dat Edelweiss erbij is en daarom en om het feit dat zij ruim 400 kilometer moeten reizen om ons te verwennen met twee prachtige optredens, zullen wij ze de 14e juni als onze eregast behandelen.
Website

Damiate Band - Haarlem

Damiateband werd in 1948 opgericht onder de naam Damiaatjes, vernoemd naar de klokken in de Grote Bavokerk. Damiateband trad de afgelopen 70 jaar niet alleen in Nederland op, maar trok ook regelmatig de grens over. Er kwam ook een Jong Damiateband. Het is nog het enige lopende orkest in Haarlem. 
Website

Kunst & Genoegen - Leiden

Opgericht in oktober 1928 en in de volksmond beter bekend als K&G uit Leiden, is deze club inmiddels wereldberoemd. Op de laatste vier edities van het Wereld Muziek Concours strijden zij
telkens om de eerste plaats zowel in de categorie 'Show' als de
'Marsparade' en wisten die plek ook daadwerkelijk te 'pakken' waardoor zij de titel 'Wereldkampioen' met trots mogen dragen.
De vereniging kent ruim 200 leden in de leeftijd van 5 tot ver in de 70. De senioren Marching&Showband K&G is verreweg de bekend-ste. Maar ook Jong K&G en K&G3 zijn graag geziene orkesten op allerlei festiviteiten.   
Website

Bekijk hier wat filmpjes van onze muzikale gasten.

Da Capo - Lisse 
klik hier

Jong Adest Musica -
Sassenheim   klik hier 

VMTKV - Harskamp -
klik hier

Jubal - Dordrecht
klik hier

Saendistrict - Assendelft - klik hier 

Jong K&G - Leiden
klik hier of deze

J en T Edelweiss -Heerlen - klik hier

K&G - Leiden
klik hier

Drumfanfare TTH - Hazerswoude