De mooiste + grootste taptoe van Nederland in 2021, 
kent een zeer sterk en gevarieerd deelnemersveld. 


- Ze zijn niet allemaal in staat, door de zeer korte repetieperiode, een mooie nieuwe show
  te presenteren. Sommigen doen hun laatste show en anderen een aantal fraaie nummers voor ons spelen vanuit een concertopstelling en/of marcherend. We verwelkomen een na-tionale kampioen, een meervoudig Europees kampioen en meerdere (meervoudige) wereld-kampioenen. Bands die allemaal hun sporen hebben verdient in de wereld van de lopende orkesten en zich stuk-voor-stuk het komende seizoen gaan voorbereiden op hun deelname aan het Wereld Muziek Concours dat, na een jaar uitgesteld te zijn, volgend jaar zomer 
weer in Kerkrade zal plaats hebben. De laatste was in 2017. 

Ook zo ontzettend blij met onze Mystery Guestbands, Pasveer en Advendo!

We hebben het lang geheim kunnen houden. Eigenlijk tot aan hun optreden. Velen hadden wel zo hun vermoedens.

Show-& Marchingband K&G - Leiden

Opgericht in oktober 1928 en in de volksmond beter bekend als K&G uit Leiden, is deze club inmiddels wereldberoemd. Op de laatste vier edities van het Wereld Muziek Concours strij-den zij telkens om de eerste plaats zowel in de categorie 'Show' als de 'Marsparade' en wisten die plek ook daadwerke-lijk te 'pakken' waardoor zij de titel 'Wereldkampioen' met trots mogen dragen. De vereniging kent ruim 200 leden in de leeftijd van 5 tot ver in de 70. De senioren Marching&Showband K&G is verreweg de bekend-ste. Maar ook Jong K&G en K&G3 zijn graag geziene orkesten op allerlei festiviteiten.   

Website                                                                                      WMC 2017 

Jubal Drum & Bugel Corps - Dordrecht

Jubal is een zeer bekende naam in de Drumcorpswereld. Drum&Buglecorps Jubal is 5-voudig europeeskampioen en oranje is al jaren hun clubkleur. De 65 leden van deze welgeziene gast op taptoe's en optochten door heel Europa, brengen een wervelende show met een verhaal. Jubal is inmiddels zo'n 110 jaar oud en nog steeds springlevend met een uitermate goed gevulde agenda. 
Website                                                                                               WMC 2017

Marchingband DVS - Katwijk

Bestaat dit jaar 66 jaar. Uit een initiatief van jongeren uit de Christelijk Jongemannen Vereniging (CJMV) ontstaan en inmiddels al jaren beho-rende tot de top van Nederland. Gestart als mannenband, later een perio-de met bijna net zoveel meiden als jongens en inmiddels weer volledig bezet door personen van het mannelijk geslacht. De band treedt door heel Europa op. Hoogtepunt was wel de WMC-titel die in 2009 gehaald werd op het onderdeel Mars in de hoogste divisie, de World Division.Website                                                                                              WMC 2017

Kamper Trompetter Korps

In mei 1951 gestart als de Jeugd Verkeers Brigade, op initïatief van een commissaris van politie, die de jeugd een uitdaging wilde geven, groeide dit korps met een jachthoornbezetting uit tot de absolute top van de Nederlandse showorkesten dat later zijn naam veranderde in KTK, het
Kamper Trompetter Korps. Een welgeziene gast op evenementen door heel Europa met door de decenia heen, een constante grootte. Dit was
de verdienste van de actieve en succesvolle jeugdopleiding waaruit
De Jonge Trompetter voortkwam, die later omgedoopt werd naar Jong Kamper Trompetter Korps.

Website                                                                                             WMC 2017

Jachthoorn-en trompetterkorps Edelweiss 

Zij waren op de laatste Nationale Taptoe in Ahoy in september 2019, de enige burgermuziekvereniging die 4 dagen achter elkaar op mocht treden tijdens de militairgerichte taptoe. Dat is iets waarop je als vereniging trots mag zijn. De 55 leden van dit korps brengen een instrumenten-bezettings-stijl die wij in deze regio kennen van de 60/70'er jaren. Een stukje nostalgie en dat geldt ook voor de marsen die zij ten gehore brengen, lekker traditioneel maar zeker niet oubolig.
Wij zijn heel erg blij dat Edelweiss erbij is. Buiten Ahoy zijn zij lang niet aan de westkust geweest en daarom en om het feit dat zij ruim 400 kilometer moeten reizen om ons te verwennen met hun bijzondere optreden, zullen wij ze de 25e september als onze eregast behandelen.
5 september:
EDELWEISS heeft zich TERUGGETROKKEN van onze taptoe.
Website                           WMC 2017                Nationale Taptoe Ahoy 2019

Show, Marching- & Concertband Flora Band - Rijnsburg

En ook onze 8e gastband is een wereldkampioen. Deze band die opge-richt is op 1 augustus 1968 mag zich tot de internationale top rekenen en treedt veelvuldig in Nederland maar ook buiten Nederland op op taptoes en andere grotere muziekevenementen. De meest Engelse onder de NL-marching-en showbands bestaat uit zo'n 50 leden in de leeftijd van 15 tot 50. De meeste aanwas komt uit de jeugdband. Anderen komen soms van verre om in deze topband te mogen meespelen. Flora is bezig met nieu-we muziek en een nieuwe show. Misschien hebben wij wel de PRIMEUR.Website                                                                                                 WMC 2017

Show-& Marchingband Jong K&G - Leiden

In juni 2019 werden zij nationaal kampioen in de categorie 'Show' in Huizen. Deze gerenomeerde jeugdband is opgericht in april 1954 en bestaat momenteel uit een dikke dertig muzikantjes in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Zij treden op tijdens taptoes, corso's en geven ook regelmatig een concert. Zij gingen inmiddels vier maal naar Oxford om muzikale kunsten aan de andere kant vn de Noordzee te veronen. Dit toonaan-gevende jeugdorkest is een welgeziene gast op allerlei  muziekevene-menten. In 2001 behaalde zij de hoogste internationale onderscheiding bij de marswedsrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Website

Drum & Bugel Corps Jong Jubal - Dordrecht

Jong Jubal is opgericht in 1932, toen het ledenaantal van Jubal de 400 oversteeg, is een bloeiende juniorenvereniging. Kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot 17. Zij beleven muziek en show op een manier die een goede voorbereiding is op hun carrière bij de Jubal senioren. Met hun spectacu-laire, wervelende en succesvolle shows verdienden zij vele nationale en Europese titels. 
Website

Mystery Guestband 

Wij hadden in ieder geval één Mystery Guestband
geprogrammeerd. Nu Edelweiss uitvalt, is er ruimte
voor een 2e MGB, en die is inmiddels vastgelegd.

Afsluiting WMC 2016, de laatste dag. Zes van de deel-
nemers van onze taptoe, zie je terug in deze video van
9  minuten. Twee anderen hebben we gevraagd, maar
konden niet, Takostu en Adest Musica.


Mooie beelden WMC 1989  met Flora Band, DVS, Kamper Trompetterkorps

VOORPROGRAMMA

Drumfanfare TTH 
- Hazerswoude

Deze drumfanfare zal geen show brengen. Corona heeft de reptities voor de nieuwe genaamd 'Alleen op de wereld', in de weg gestaan. Hun taptoe, welke zij al 38 jaar organiseren, is ook dit jaar niet doorge-gaan. Volgend jaar gaan zij hun 50-jarig jubileum vieren, dat zal gepaard gaan met de nodige festiviteiten. Wij hopen op een fijn concert in Hoofddorp.


Website

 

Harmonie Excelsior - Hoofddorp

De enige 'thuisclub' verzorgt een mooi concert.
Dit zegt Excelsior:
"Wij zijn Muziekvereniging Excelsior uit Hoofddorp en hebben ca. 100 leden. Het motto bij de vereniging is:
Muziek is gevoel, passie en emotie.
Muziek kleurt je leven."Website

Damiate Band 
- Haarlem

De grootste, leukste en gezel-ligste marchingband van Haar-
lem. De band is opgericht in 1948, is een corpsstyle marchingband die muziek en show met veel lef weet te combineren. Het repertoir is zeer gevarieerd en bestaat uit film- en popmuziek. Maar ook uit de tradionele mars en koraal staan op het programma.


Website 

Jong Trompetterkorps Alkmaar

Stonden wel geprogrammeerd,  maar kunnen er helaas toch niet bij zijn.
Met dank aan ...!

Wij danken de volgende partners van onze stichting MHM, die de decorwand mogelijk gemaakt hebben.

- OfficeCentre Hoofddorp

- Koophuis Makelaars Nieuw Vennep

- E=mc2 Totaal Projectinrichting

- Happy Kids

- KADV Advocaten

- Goodnight Cruquius

- MultiCopy Hoofddorp/Haarlem

- Henk van de Wall Vormgeving

- Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852

- RS Metaal Hoofddorp BV

- St. Kinderopvang Haarlemmermeer 

- Hoofddorpse Courant

- ZP-NET Haarlemmermeer

- HydePark

- Jawiconsultancy

- CROP Accountants

- BSS Events Hoofddorp

Partners zijn tevens lid van de MHM Businessclub. Zij kunnen hun 'afgevaardigden' laten deelnemen aan de maandelijkse bedrijfsborrel en laten deelnemen aan de zes bijzondere bedrijfsbezoeken welke er per jaar georganiseerd worden. Daarnaast kunnen er interes-sante masterclasses en inspirerende ketnote's gevolgt worden. Al deze bijeenkomsten
zijn kosteloos te bezoeken door leden. Kijk voor meer informatie op onze partnerwebsite www.zphm.nl 

Programma van de geannuleerde

Taptoe Haarlemmermeer 2020

18.30 uur: Opent onze Burgemeester Mw. M. Schuurmans-Wijdeven de taptoe, die 20 jaar weggeweest is uit Hoofddorp. En na de openingsfanfare verzorgd door van drumfanfare TTH uit Hazerswoude, gaan we echt los en zullen de bijna 400 muzikanten hun 'beste beentje voorzetten' om de bezoekers een fantastische avond te bezorgen.

U kunt niet alleen genieten van een serie geweldige optredens, maar wij denken dat de diversiteit aan bands, een extra dimensie aan deze taptoe zal geven. Om uw aandacht vast te kunnen houden, zullen de diverse optre-dens elkaar in hoog tempo opvolgen. Voordat u er erg in heeft, is daar dan rond 21.30 uur, de grote finale. 
Wij weten zeker dat u met volle teugen gaat genieten van al die bijzonder optredens.

Voorprogramma (planning):

17.00 uur: De enige muziekvereniging die Hoofddorp rijk is, Harmonie Excelsior, gaat het voorprogramma invullen, samen met de entertainmentband Rauwsdouwers. 

De Flash Mob (misschien wel de grootste van NL) zal plaats vinden tijdens het laatste deel van het middagprogramma.
Voor meer info hierover: www.mhem.nl


Finale

De nummers in de finale zullen in het teken staan van 'samenspel'.  Niet alleen door de deelnemers van de taptoe, maar ook nog twee gastoptredens van een regionale club die het nummer 'Valero' samen met Damiate Band zal spelen. En ook Hoofddorp's trots gaat iets samen doen met Saendistrict, de Pipe&Drumsband uit Assendelft. 
Wij verwachten spektakel in diverse opzichten.  

Geplande Deelnemers 2020

K&G - Leiden

JUBAL - Dordrecht

Jong K&G - Leiden

EDELWEISS - Heerlen

Da Capo - Lisse

Deze lokale formatie hebben we al even kunnen zien en horen op Koninginnedag 2018 in Hoofddorp (Floriande) en tijdens de 62e MdM in Haarlem het afgelopen jaar. Zij hebben even een dip gekend, maar zijn weer helemaal terug en zullen ons een primeur brengen in de vorm van een compleet nieuwe show. Met een zeer goed draaiende jeugdband, de opleidingschool voor de grote band, is de toekomst van Show-en Marchingband DaCapo verzekert.
Website

Jong Adest Musica - Sassenheim

'Wie de jeugd heeft heeft de toekomst' luidt het gezegde. Daarom presenteren wij meerdere jeugdbands. Jong Adest Musica is er één van en is het opleidingsorkest voor het wereldberoemde senioren-orkest uit de Bollenstreek. De jeugdband bestaat inmiddels 52 jaar. Ze verschijnen in Hoofddorp in een splinternieuw uniform. Zij werden 3e op de Nederlandse kampioenschappen in de categorie Show afgelopen juni in Huizen. 

VMTKV - Harskamp  (nog onzeker!)

Dit orkest bestaat uit oud-militairen die gedurende het jaar vele malen optreden op allerlei burger- en militaire evenementen door het gehele land. De oorsprong is terug te voeren naar april 1946.
Deze samenstelling bestaat komende 24 juni, 5 jaar. Het is nog niet bekend of zij in het 'dageljiks tenue' of de 'battle-dress' zullen verschijnen in Hoofddorp.
Website

Saendristrict - Assendelft

Saendistrict Pipes & Drums brengt met doedelzakken en kilts de Schotse traditie naar Hoofddorp. Het banduniform is samengesteld uit het Schots 'semi formal/day wear'-tenue, dat met liefde is samengesteld. Sinds hun oprichting in 2004 treden zij regelmatig op door het hele land en vallen regelmatig in de prijzen op de
(inter-)nationale kampioenschappen.  
Website 

Damiate Band - Haarlem

Damiateband werd in 1948 opgericht onder de naam Damiaatjes, vernoemd naar de klokken in de Grote Bavokerk. Damiateband trad de afgelopen 70 jaar niet alleen in Nederland op, maar trok ook regelmatig de grens over. Er kwam ook een Jong Damiateband. Het is nog het enige lopende orkest in Haarlem. 
Website

Bekijk hier wat filmpjes van onze muzikale gasten.

Da Capo - Lisse 
klik hier

Jong Adest Musica -
Sassenheim   klik hier 

VMTKV - Harskamp -
klik hier

Jubal - Dordrecht
klik hier

Saendistrict - Assendelft - klik hier 

Jong K&G - Leiden
klik hier of deze

J en T Edelweiss -Heerlen - klik hier

K&G - Leiden
klik hier

Drumfanfare TTH - Hazerswoude